dilluns, 14 de desembre del 2015




   
L'electricitat és un terme genèric que engloba tot un conjunt de fenòmens que són la manifestació de la presència d'un moviment de carregues electriques. Podem aplicar el terme electricitat a fenòmens prou coneguts com a el llamp o l'electricitat estàtica però també a d'altres com el camp electromagnétic o la inducció electromagnetica . La paraula també serveix per designar la branca de la física que estudia els fenòmens elèctric i les seves aplicacions.


La electrónica es la rama de la física i especialització de la ingenieria, que estudia i utilitza sistemes del qual el seu funcionament es basa en la conducció i el control del fluix dels electrons i altres partícules carregades eléctricament.
Utiliza una gran variedat de conoixements, materials i dispositius, com elssemiconductors i les valvules termonoiques. El diseny i la gran construcció de circuits electrònics per a resoldre problemes práctics formant part de la electrónica i dels camps de laingenieria electrònica, electromecánica i la informática en el diseny de software per al seu control. El estudi de nous dispositius semiconductors i la seua tecnología es considera una rama de la física.

 ELECTRICITAT                                     ELECTRÒNICA

      MICROONES                                               LÀMPARA
    
     ORDINADOR                                                FRIGORÍFIC
                                                        
      TELÈFON                                                     TABLET
      
AIRE CONDICIONAT                                           TOSTADORA                                       
                                                                                                                                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada