dimecres, 9 de desembre del 2015

GEORGE BOOLE


Nascut a Anglaterra el 2 de novembre de 1815 i fill d’un pare matemàtic que li va ensenyar molt sobre la matèria, va començar a treballar el 1849 de professor de matemàtiques, a Irlanda. Es va casar amb Mary Everest Boole. Boole va publicar molts articles i treballs al llarg de la seva vida sobre temes de matemàtiques, especialment sobre equacions. Va ser un dels primers homes a escriure sobre la lògica. Anys després, altres matemàtics demostraven que les seves equacions i problemes es podien aplicar a aparells electrònics, com per exemple en commutadors d'encaminament de telèfon. També deien alguns que circuits com els interruptors elèctrics es podien representar amb l’àlgebra “booleana”, i que formaven part del funcionament bàsic dels equips digitals actuals. A partir d'aquestes teories creu que els problemes d'àlgebra que escrivia eren la base de l’aritmètica computacional moderna.Com a inventor de l'àlgebra de Boole, la base de l'aritmètica computacional moderna, Boole és considerat com a un dels fundadors del camp de les ciències de la computació. El 1854 va publicar "An Investigation of the Laws of Thought" on desenvolupava un sistema de normes que li permetien expressar, manipular i simplificar arguments de problemes lògics i filosòfics que admetien dos estats a través de procediments matemàtics.
En el 200 aniversari del seu naixement, Google dedica un doodle al matemàtic George Boole, els quals estudis sobre lògica y àlgebra van contribuir el funcionamient del motor de recerca. 
El àlgebra booleana esquematitzada enunciats lògics utilitzant una aritmètica binaria. És la base de programació de videojocs i programes informàtics. 
El sistema binari de Boole va ser exposat detalladament en una investigació sobre les lleis del pensament.
Google va adornar el seu doodle amb àlgebra booleana, colocant en cada lletra divisions binaries: xANDy, xXORy, xORy...
Resultat d'imatges de GEORGE BOOLE DOODLE espeñol                  Resultat d'imatges de GEORGE BOOLE DOODLE espeñol  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada