dimecres, 2 de desembre del 2015

CORRENT CONTINU VS CORRENT ALTERN



La corrent continua es aquella que fluix al llarg d’un circuit elèctric sempre en el mateix sentit. La majoria dels dispositius electrònics que usem dia a dia usen aquest tipus de corrent, mentres tant la corrent alterna cambia el seu sentit de circulació un determinat nombre de vegades per segon. La majoria dels motors elèctrics utilitzen corrent alterna.
A pesar de que les primeres centrals elèctriques del món generaven corrent continua fent girar dinamos,la corrent alterna és actualment la forma dominant en la generació,transport i distribució d’electricitat.
Aquestes primeres centrals de corent continu, impulsades per Edison, presentaven la dificultat de camviar el nivell de voltatge, cosa que feia necessari que estigueren situades en el mateix lloc o prop del lloc de consum per reduir les pèrdues. Per el contrari, les centrals de corrent alterna, permitien camviar els nivells de voltatge de forma fàcil i econòmica mitjançant el treball d’un transformador elèctric,possibilitant el transport d’electricitata llarga distància.
Edison al veure el seu negoci en perill va iniciar una campaña pública contra la corrent alterna que el va portar a electrocutar animals i promoure l’ús de la cadira elèctrica per a alertar dels perills de la corrent alterna.A pesar dels seus intents va eixir guanyant la corrent alterna.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada