divendres, 11 de desembre del 2015

Avantatges C. Altern front a C. Continu

Els avantatges del corrent altern davant del corrent continu són que pots elevar el voltatge(més voltatg, menors pèrdues) per a transportarlo a llargues distàncies amb poques pèrdues en forma de calor, i abans de que arribe la energia als clients, pots reduir el voltatge a nivells segurs i econòmics.


Alternadors i dínamos

Alternadors: és una màquina elèctrica, caps de transformar energia mecànica en energia elèctrica, generant un corrent altern mediant inducció electromagnètica.

Dínamos: primer generador elèctric capaç de produir potència elèctrica per a la indústria. Utilitza l'electromagnetisme per a convertir la rotació mecànica en electricitat, en forma de corrent continu.


La diferència entre aquests dos es que el alternador genera corrent altern i la dínamo genera corrent continu.









Transformador

 El transformador és una màquina elèctrica estàtica d'inducció electromagnètica que permet convertir els valors de tensió i d'intensitat de corrent subministrat per una font de corrent altern en un o més sistemes de corrent altern amb valors de tensió i intensitat de corrent diferents però de la mateixa freqüencia.
El funcionament del transformador es basa en dos principis:
  • un corrent elèctric pot produir un camp magnètic.
  • un camp magnètic canviant a un bobinat de fil elèctric indueix un corrent elèctric als seus extrems.
En canviar el corrent de l'enrotllament primari canvia la força del camp magnètic, quan el camp magnètic variable afecta l'enrotllament secundari s'hi indueix una diferència de potencial elèctric.

Rectificar un CA

Rectificar una CA és convertir un corrent altern en un corrent continu. El procés contrari es diu ondular un CC. El procés més senzill i econòmic de realitzar és el de rectificar un CA.


Motors de corrent altern i de corrent continu.



Els avantatges del motor de corrent altern front al de corrent continu és que en el motor de corrent altern pots regular la velocitats amb variadors electrònics de freqüència i en el de corrent continu la velocitat soles aumenta al aplicar mes tensió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada