dimarts, 4 de juny del 2019

Projecte Bateria CTC

Projecte bateria

Aquest any els alumnes de 4t Eso de tecnologia hem fet una bateria elèctrica per a presentar a la fira CTC. Ara vos ensenyaré els materials que hem utilitzat per fer-la.
-Primerament, em utilitzat sensors piezoelèctrics per a que detectaren els colps, un sensor piezoelèctric és un sensor queal rebre una pressió, es deforma físicament i genera un senyal elèctric.

















-Després vam fer els tabals i els plats, els tabals els vam fer amb corcho com a base, un disc amb el sensor apegat i goma eva per damunt, els plats els vam fer amb el mateix procediment pero amb madera com a base i sense disc. Ambdós funcionen colpejant-los directament a la goma eva amb unes baquetes.



-A més, per a fer el hi-hat i el bombo, vam fer uns pedals, que funcionen per un mecanisme de pressió.

Aquest és el bombo, està fet amb trossos de fusta la base de aglomerat, caragols, i un sensor cobert amb goma eva.

Funciona prement la palanca, que acciona mitjançant molls un martell de madera que colpeja el sensor.









Aquest serveix per a cambiar el sò del hit-hat, per tant l'hem fet un poc mes simple, està fet amb la base i la palanca del pedal d'aglomerat i la resta de fusta, units i subjectats amb caragols.

Aquest a diferencia de l'altre no te sensor que el colpeje un martell, si no que al premer la palanca apretes un botó d'un sensor que hi ha baix.










Ací un breu video de com funciona el pedal del bombo.









-Finalment però no menys important, l'estructura, feta amb tubs de pvc i connectors de tubàries de pvc. Per a fer-la, hem medit les distàncies






































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada