dimarts, 4 de juny del 2019

Piano CTC (maquinari)

Piano CTC

Maquinari del piano



Estructura

L'estructura com en la bateria es basa en tubs de PVC amb enganxes també de plàstic segellats per xicotets cargols. A la part inferior es troba la base formada per dos Ts i a la part de dalt es veu el piano.


El piano està format pels sensors, el cablejat i la placa Arduino per dins. I per fora, la part visible, és una canaleta de les que es posen a les cases perquè baixe l'aigua de la coberta quan plou.

Decoració
El piano està pintat amb esprais per donar-li l'estètica d'un piano real. Les notes alterades pintades de negre i les naturals blanques.

Sensors VL53L0X
A diferència dels sensors utilitzats en la bateria, aquests són uns sensors de distància calculada per rajos infrarojos. Són molt precisos i detecten distància des de 5 cm fins a 200 cm.

     Són dels millors sensors de proximitat que existeixen, ja que supostament no influeixen en ells ni la llum ambiental ni la transparència dels objectes que detecten, però en la fira ens van fallar perquè el sol estava tot el temps pegant-los directament.

     Nosaltres usarem 13 sensors, ja que volíem representar les 7 notes clàssiques i les seues 5 alteracions, més la repetició de la primera nota, el Do.



Cablejat
Per connectar els sensors a la placa Arduino tenim que connectar el GND d'aquests al GND de la placa, el VCC a 5V, l'SCL i l'SDA a dues entrades analògiques, i l'XSHUT  de cada sensor a un pin digital.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada