dilluns, 23 de novembre del 2015

George Boole

George Boole



George Boole va nàixer a Anglaterra el 2 de novembre de 1815 i va morir el 8 de desembre de 1864 era fill d’un pare matemàtic que li va ensenyar molt sobre la matèria.  
El 1849 va començar a treballar de professor de matemàtiques a Queen's College, a Irlanda. El 1856 es va casar amb Mary Everest Boole.
Va publicar molts articles i treballs al llarg de la seva vida sobre temes de matemàtiques, especialment les equacions. Va ser dels primers homes a escriure sobre la lògica, ell ho negava i deia que allò que posava en els llibres era àlgebra.  Altres matemàtics demostraven que les seves equacions i problemes es podien aplicar a aparells electrònics, com per exemple en commutadors d'encaminament de telèfon.


Àlgebra de George Boole (àlgebra booleana) en informàtica y matemàtica es una estructura algebraica que esquematitza les operacions lògiques Y,O,NO I SI (AND, OR, NOT, IF) així com el conjunt de operacions, unió, intersecció i complement.
El àlgebra de Boole consisteix en la esquematització de enunciats bàsics utilitzant una artmetica binaria. Ell mateix va resumir  la seua troballa en aquesta senzilla i abstracta frase: Les interpretacions dels símbols 0 y 1 en el sistema lògic son “Nada” y “Universo”.
A very happy 11001000th birthday to genius George Boole! es una frase dedicada per google a George Boole que significa: un molt feliz 200é aniversari George Boole.

A very happy 11001000th birthday to genius George Boole! es una frase dedicada per google a george boole que significa : un molt feliz 200é aniversari George Boole.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada