dijous, 19 de novembre del 2015

George Boole

George Boole 



                Introducció 

George Boole va ser un matemàtic i filòsof anglès. Boole és considerat com a un dels fundadors del camp de les ciències de la computació i va manipular i simplificar arguments de problemes lògics i filosòfics que admetien dos estats (cert i fals) a través de procediments matemàtics.

            Biografia

Nascut a Lincoln (Anglaterra) el 2 de novembre de 1815 i fill d’un pare matemàtic que li va ensenyar molt sobre la matèria, va començar a treballar el 1849 de professor de matemàtiques a Queen's College, a Irlanda. El 1856 es va casar amb Mary Everest BooleBoole va publicar molts articles i treballs al llarg de la seva vida sobre temes de matemàtiques, especialment sobre equacions. A partir d'aquestes teories creu que els problemes d'àlgebra que escrivia eren la base de l’aritmètica computacional moderna. Va morir el 8 de desembre de 1864.

           Doodle

El dia en què se celebra el 200è aniversari del Naixement de George Boole, Google ha volgut dedicar su 'doodle' a l'prestigis matematic anglès que va posar les bases del Funcionament dels motors de prop moderns. 
L'àlgebra booleana, com se la coneix popularment, és una estructura que esquematitza les operacions de lògica. 
I en aquesta fórmula es recolzen coses tan modernes com els videojocs, les aplicacions informàtiques i el propi Google. 
El famós cercador Google ha volgut homenatjar al matemàtic adornant el seu 'doodle' amb àlgebra booleana. A cada lletra de Google apareixen divisions binàries: x AND i, x XOR i, x OR i, I, NOT i, NOT x
L'obra més important de la carrera de George Boole va ser la seva Investigació sobre les lleis del pensament (1854). 
En l'època de la seva publicació tot just va gaudir de repercussió, i no va ser fins 70 anys més tard quan el matemàtic nord-americà Claude Elwood Shannon va advertir de la importància d'aquest descobriment.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada