dilluns, 23 de novembre del 2015

GEORGE BOOLE


George Boole va nàixer a Lincoln el 2 de novembre de 1815 i va morir a Ballintemple el 1864  i va ser fill d’un pare matemátic que li va emsenyar molt bé sobre la matèria. Va començar a treballar el 1849 de professor de matemàtiques. El 1856 es va casar amb Mary Everest Boole. Va ser el creador d’un sistema que s’anomena l’àlgebra de Boole.
Als vint-i-quatre anys, després de la publicació del seu primer escrit, va poder ingresar en Cambridge,però va haver de rebutjat l’oferta a causa dels seus deures respecte a  la seua familia. George Boole es va interessar sobretot per l’anàlisi matemàtic, la seua obra Anàlisi matemàtic de la lògica, que conté les seues primeres observacions sobre els vínculsentre la lògica i les matemàtiques i que molts consideren com el acta de naixement de la lògica matemàtica.


L’àlgebra de Boole

Aquesta forma de càlcul desenvolupad per George Boole és un sistema mitjançant el qual certs raonaments lògics poden expresar-se mitjançant les matemàtiques. Els elements del àlgebra de Boole són un conjunt de preposicions ,és a dir, de fets expressats mitjançant el llenguatge natural. El sistema matemàtic binari és el sistema numèric més utilitzat en els ordenadors. Els sistemes computaritzats consisteixen en nuclis magnètics que poden posar-se a treballar o detindres, els números 0 i 1 s’usen per a representar els dos estats possibles d’un nucli magnètic.
Les operacions que els microprcessadors poden fer amb informació binaria són molt simples.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada