dijous, 30 de maig del 2019

Projecte Bateria (Maquinari)



Parts de la bateria electrònica:





          -Sensors piezoelèctrics


Un sensor piezoelèctric és un dispositiu que utilitza l'efecte piezoelèctric per mesurar pressió, acceleració, tensió o força; transformant les lectures en senyals elèctrics.
Dos sensors piezoelèctrics, el de l'esquerra funciona i el de la dreta no
          -Circuits

Perf Board
Els sensors piezoelèctrics els hem connectat amb cables amb mascles i femelles, aquestos cables van per la estructura de la bateria fins a la perf board, també connectats amb mascles i femelles. I des de la perf board esta connectada, en la placa arduino Mega, a les entrades analògiques.


Perf Board i placa arduino Mega 2560









          -Tabals


Els tabals té una base de suro i la part d'alt hi ha goma eva per a protegir el sensor. I el sensor piezoelèctric pegat a un disc esta entre la suro i la goma eva.


        

          -Plats
Els plats en lloc de suro utilitzem fusta com a base, el sensor piezoelèctric no esta pegat a un disc i la part  d'alt esta feta de goma eva. Estan connectats a la estructura per pals de fusta.


















          -Estructura

La bateria esta feta amb tubs de pvc connectats entre si per peces de pvc com es veu en les imatges.













Hi ha dos pedals, un per al bombo i l'altre per al hit-hat. El bombo ho vam fer amb una base de fusta, dos peses per al suport del sensor piezoelèctric. El sensor piezoelèctric esta protegit per goma eva per a que el martell que es veu en la imatge puga pegar-li sense destruir el sensor. El mecanisme és senzill, xafes la pesa de fusta que fa que el martell colpeja el sensor, que envia la senyal al arduino.


Per al hit-hat la estructura va ser més senzilla, ja que no teniem que fer un martell com en el altre, sols teniem que fer un pedal que presionara el interruptor que es veu en l'imatge. El mecanisme es el mateix que en el bombo, pero com he explicat abans sols amb xafar la pesa de fusta per a presionara el interruptor que també envia una senyal al arduino.








        -Circuit d'interconnexió



Enllaç per a baixar-se el arxiu de fritzing
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada