dijous, 30 de maig del 2019

Bateria: Maquinari

En la classe de Tecnologia de 4rt ESO hem dut a terme aquests últims mesos la construcció d'una bateria electrònica i ací vos explique com està estructurat el seu maquinari.

El element principal de la bateria són els sensors piezoelèctrics que es situen un en cada plat de la bateria per a detectar les vibracions que produeix el colp damunt d'aquest plat.  El rebre una pressió en un material piezoelèctric (com el quars), i deformar-se físicament, genera un senyal elèctric. Aquest sensors contenen una capa molt fina de quars al centre.

Resultat d'imatges de sensor piezoelectrico


Aquests sensors estan connectats per una part a les entrades analògiques d'una placa Aduino Mega i per altra banda al Ground paral·lelament, serviran per a fer la funció de tabals, plats i bombo coberts amb estructures de suro, fusta i Goma Eva per a aconseguir les formes desitjades. Però apart dels sensors piezoelèctrics trobem un micro-switch  que farà la funció de pedal per al hi-hat i estarà connectat a una entrada digital i a Ground també. Ací deixe una imatge i un enllaç al circuit representat en fritzing.


Tot açò connectat amb cables de gran llargària i estructurat amb tubs de PVC, cargols i cinta americana. Utilitzarem els tubs com a esquelet formant una estructura quadrada subjectada per dos potes en paral·lel baix. Els plats de la bateria estan fets amb una placa de fusta on damunt es troba el sensor cobert per goma eva i en quant als tabals el procediment és paregut però vam utilitzar suro i un CD com a base.



Per últim el únic que queda són els pedals de la bateria que en tenim dos: El del hi-hat i el del bombo.
Per al bombo el sistema consta de una placa enganxada a uns molls, que fan resistència per a que la placa no caiga, que al fer pressió sobre aquesta s'activa un sistema de dues palanques menejant un martell que colpeja a una superfície on es troba eñl sensor piezoelèctric.
Per al del hi-hat el maquinari és molt simple, consta de un microswitch col·locat al davall de una placa també subjectada a uns molls i amb el peu es fa pressió sobre la placa i aquesta activa el microswitch.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada