dimecres, 29 de maig del 2019

Projecte Bateria CTC - Maquinari - Jacobo Just

Enguany els xics de tecnologia de 4to d'Eso i el professor Joan Salelles ens anem com tots els anys, el divendres 31 de maig a la fira CTC ; en aquesta ocasió hem decidit construir una bateria i un teclat elèctric. Este post vos ensenya el maquinari de la batería.

La estructura de la batería está formada por tubos de pvc encajados entre sí , a los que están enganchados con bridas los tambores. Luego están los platillos, que están metidos dentro de los tubos superiores y anclados con tornillos, de manera que no se muevan.

Tambors.


Hi ha quatre tambors en la bateria, el tambor té com a capa base un cercle de suro, seguit d'un CD el qual té apegat un sensor piezoelèctric, la seua funció és detectar els colps que li donem amb la baqueta, i damunt de tot açò hi ha una capa de goma eva blau, per a protegir el sensor i a banda donar-li un toc més estètic al tambor.

Tabals.

 Quant als plats també hi ha quatre, els quals com a base tenen una fina capa de fusta en forma de ¼ de cercle, damunt d'esta capa de fusta hem posat també sensors piezo elèctrics, esta vegada sense CD, i per a rematar-los hem posat una altra vegada goma eva, esta vegada de color gris. Els platets estan ¨conectats¨ a l'estructura de pvc amb pals en forma de prisma també de fusta, els quals estan caragolats al pvc.

Pedals.


Hi ha dos pedals, un per al bombo i un altre per a l'hit-hat. El primer, el del bombo, vam voler fer-ho el més paregut a un verdader de bateria, simulant el mecanisme del mateix. Este ho vam fer amb una base de fusta, dos prismes en els cantons davanters , suportant una altra base quadrada de fusta, tot açò caragolat i bé subjecte i resistent. El mecanisme consistix en el fet que quan xafes la plataforma, faça una palanca la qual faça que un martell li pegue a sensor piezoelèctric que li envie un senyal al perfboard, i com no sóc molt bo explicant-me i una imatge o en este cas vídeo, val mes que mil paraules, ací ho teniu.


El segon, el de l'Hit-Hat. No ens vam voler complicar tant, ja que l'altre ens va costar prou fer-ho. en este cas, com en l'altre, la base està feta de fusta, amb dos prismes davant els quals estan units dalt per un cilindre metàl·lic el qual subjecta amb uns molls la plataforma la qual al pressionar-la, gràcies als molls , exercix força vertical cap amunt, però quan la plataforma toca un sensor que està entre els dos prismes pegat a la base, este envia un senyal a l'arduino, perquè canvie el so dels platets enllaçats a l'Hit-Hat. Com abans he dit, una imatge val més que mil paraules.

Cablejat.


El cablejat de la batería està format pels sensors piezoeléctricos,el sensor de l'hit-hat,cables normals i corrents de diferents colors per a distingir-los, una perfboard, i finalment, el gran protagonista, Arduino Mega. Els sensors piezoelèctrics dels tambors i platets estan connectats per mitjà de cables que recorren els tubs de la bateria fins a la perfboard. Esta està connectada a l'Arduino Mega el qual envia els senyals que arrepleguen els sensors al programari que hem gastat per a la Bateria, el qual explique en el següent post.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada