dijous, 28 de març del 2013

Un sistema de reg fet amb Arduino i amb Android







Bona part de l'èxit d'Android és per que es de codi obert, cosa que comparteix amb el Arduino, que és una plataforma maquinari lliure consistent en una placa, un microcontrolador i un entorn de desenvolupament amb infinitat d'usos. Amb Arduino podem ser capaços de realitzar projectes com robots que segueixen el circuit que li poses, sistemes de vigilància, fins i tot sistemes complexos com domòtica. Ambdues plataformes son  "lliures", i això permet que la tecnologia puga estar a l'abast de qualsevol perque el preu es barat. Nosaltres mateixos també estem treballant en Arduino i el que fem nosaltres es ja complicat a vegades, imagineu per a fer açó. Tant Android com Arduino son maquines molt potents, i és clar, si les unim i fem el seu us per internet des de qualsevol lloc del món, tindrem com a resultat un projecte competent i eficient com es aquest.

En què consisteix aquest programa o sistema de reg?




Dos desenvolupadors de Google, JJ Barrons i Joe Fernández, es van dur el treball a casa, i amb molt bons resultats, ja que van implementar un sistema de reg combinant Android i Arduino, segurament que les seues vacances estaven pròximes, i tenien un bonic jardí que no es podia descuidar.

El projecte anomenat "Irrduino" (de reg en anglès "Irrigation" més Arduino), en resum del que es tracta és de connectar el control dels diferents aspersors, mitjançant sensors fins a la placa Arduino amb un programa en el seu interior per controlar-los a tots. Això al mateix temps està connectat a Internet, que usant una interficie Ethernet i Standard HTML, permet que siga controlable des de qualsevol lloc del planeta. L'últim punt és el desenvolupament d'un programari en Android en forma d'App, amb una interfície molt graciosa i personalitzable.

 Ací està el vídeo oficial del projecte.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada