dilluns, 22 d’abril del 2013

Prova Gregoriduino com a seguidor de línia

Una vegada solucionats els problemes del post anterior en un dels prototips, vam connectar l'electrònica imprescindible i el vam provar com a seguidor de línia. Aquest va ser el resultat de la prova:


Problemes detectats:

  1. Al vídeo es veu un cable que és el de l'alimentador. Quan l'alimentàvem amb piles, fallava molt. El problema era que quan els motors canviaven de velocitat (per girar el robot), demanaven tant de corrent que la tensió baixava molt, quedant-se l'arduino penjat. La solució serà alimentar els motors amb unes piles i la resta de l'electrònica amb unes altres.
  2. De vegades la polsació del polsador "rebotava" i era com si ja l'hagueres polsat dues vegades, posant-se en marxa de seguida. Caldrà posar un petit retard en el bucle de comprovació del polsador per evitar aquests rebots.
  3. Cal afinar i ajustar tant la velocitat de "creuer" com la de gir i el mode de gir. Segurament que quan "detecte ratlla" estiga uns quants microsegons girant, no només fins que deixe de "tocar ratlla", així girarà més temps i s'allunyarà de la ratlla. També provar si va millor girant frenant una de les rodes que no fent-la girar arrere com ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada