dijous, 6 d’octubre del 2011

Ha mort Steve Jobs

Una notícia desagradable relacionada amb el món de la tecnologia en general i les TIC en particular: el co-fundador (junt amb S. Wozniack) i alma mater d'Apple ha mort aquesta matinada, víctima del càncer pancreàtic que arrossegava des de fa uns anys.

No només ha mort un enginyer de sistemes o un empresari d'èxit, ha mort també l'home que va revolucionar la manera com s'utilitzava un ordinador (odiava els botons i per això mai vestia camisa i va posar el ratolí i les icones als seus ordinadors), que va crear una classe molt especial d'ordinadors (els Macs), tenint molta cura, a banda dels avenços tecnològics, el disseny i la vistositat, que va crear una legió d'usuaris d'ordinadors ( els mackeros) que seguien fidelment la seua particular dictadura, els seus principis i idees, com si fos una religió.
També va revolucionar la manera com sentíem música amb l'iPod, la manera com compràvem música amb l'iTunes, què és i què es pot fer amb un telèfon amb l'iPhone i com consumim oci i ens comuniquem amb l'iPad, tot allò que tocava, ho revolucionava a més de convertir-ho en ingressos per la seua companyia. El món és un lloc millor gràcies a les seues idees. Sempre quedarà a la memòria.
Llegiu en aquest post, part de la seua vida i obra en imatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada