dimecres, 3 de juny del 2015

La meua experiència aquest any a Tecnologia

Tecnologia curs 2014- 2015

Aquest any hem aprés moltes , hem viscut un fum de noves experiències i ens em iniciat en el món de la programació amb Arduino:

Inicialment,  per recodar el nostre treball amb el hardware de cursos anterior varem treball la llei d'Ohm, els tipus de corrent... a continuació per saber plasmar els nostres treballs varem treballar amb el full de cálcul on anotarem les dades tretes amb el polímetre.

Una vegada estudiat açò ens obriren un conte de correu del centre i ens iniciareu al moodle i al bloc on podem publicar tots els nostres treballs i experiencies:

Ara amb tot el procés inicial plantejat era ja hora de ficar-nos a programar per aixo ens baixarem  processing per introduirnos el món de la programacio amb els comandaments més bàsics.

Després d'un parell de tasques , és a dir , quan ja enteniem més o menys de que hi anava la cosa començarem perfí amb Arduino:

Cada dia apreniem un comandament, una variable o alguna cosa nova de la programacio amb llenguatge C i l'aplicavem a l'hora de fer treballs com la tira de LEDs, el cotxe fantastic,... amb la protoboard.

Una vegada ja pareixia que sabiem més o menys el que feïem el professor ens contà que haviem de contruïr un robot i programar-lo per que seguira una línia negra per a un a competició a Alcoi:

  • Després d'un fum de maldecaps i problemes conseguirem arreglar el programa que no deixava de anar malament.
  • Construirem un robot dissenyat perque poguera adaptar-se bé, respondre bé davant els contratemps, i desllizar-se perfectament.
  • Encara que una vegada allí ens varem adonar que el major problema que tenien els nostres robots no era culpa nostra ja que les rodes patinaven massa provocant el malfuncionament del robot, però aquesta experiència ens ajudà  a aprendre per a la proxima.
  • Aquesta experiencia fou nova per nosaltres, ens donarem conte de quin era el panorama, de com era la competició.. i de com funcionen aquest tipus de concursos de programadors.


A CLASSE




AL CONCURS

Després de aquesta instructiva experiència ens posarem a solucionar tot els defectes que li detectarem al robot i iniciarem les modificacions per poder presentar el nostre robot , després d'aquest xicotet concurs preparatori, al concurs anual de robotica a València: Allí el que es tractava era , a part de seguir la línia, conseguir que el teu robot detectara la diferència entre pot blanc i pot negre per traure'n uns i espitjar cap a dins el altre com si foren persones i poals d'aigua en mig d'un incendi.

Les primeres modificacions van consistir en ficar unes pinces per que el robot pogués agarrar el pots per dur-los on ell volguera i canviar-li les rodes per a una millor aderència i funcionament.

Després de mesos de dur esforç aconseguirem un nou programa i un robot amb moltes millores:
  1. Rodes noves
  2. Pinces
  3. Una estructura més aerodinàmica
  4. Una millor proporció del pes
  5. I moltes coses més com: ferros per poder detectar millor el pot....
Els robots estaven acabats i nosatres llestos per al concurs;












Així i tot encara vam tindre alguns contratemps:
  • Un alumne la víspera del concurs ens trencà part de robot
  • Un altre s'asusta i es carregà un servo
  • Misteriosament un altre es cremà davant dels nostres nasos
  • I una altra vegada el maleït problema de les rodes, que aquesta vegada fou molt pijor pero no per culpa nostra, sinó per la merda pista que hi havia allí, tota bruta i resvaladisa.
Així i tot al final el nostre robot conseguí susperar els contratemps contra tot pronostic i batir el nostre record: 5 pots de 8!!!

A VALÈNCIA          A CLASSE

El viatge a València per a mi fou una experiència alucinant:
  • Hi havia un fum de gent, soroll i robots
  • Ens van grabar les cámares de televisió
  • Varen veure la asombrosa ciutat de les arts i les ciències
  • Vaig poder veure un concurs de robòtica de un altre nivell
  • Vaig vore a grans programadors i robots futuristes
  • I moltes coses més
UN FUM DE GENT

Aquest any em viscut moltes coses, em aprés molt i ens em obert a un nou món, el de la programació, que, potser, en un futur siga el camí que escollim...

En resum a sigut una gran experiència i malegre de haver-la viscuda i a tots aquells que sigau nous als curs i llisgau aquest missage, sapiau que amb aquest curs gaudireu molt!!!!




UN GRAN ANY


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada