dilluns, 4 de juny del 2012

ACTIVITAT DE LECTURA ESTHER MILLET

ELS COTXES ELÈCTRICS

Des de fa
uns añocuestió de la lluita contra el canvi climàtic. Pràcticament tots els països s'han afanyat per no quedar enrere en la carrera de la cura de l'ambient, molts han mirat cap a la transformació del sector de l'automoció. Però, ¿fins on està arribant el seu desenvolupament? I, si atenem a l'alimentació elèctrica de la qual es nodreixen els nous cotxes, realment respon a la demanda de preservar l'ambient? Respon a altres tipus d'interessos? Santander és la cumbia.

Segons la Comissió Europea, el transport és el sector amb més ràpid creixement de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a la Unió Europea (UE). Des de 1990, les seves emissions han augmentat un 38%. Per això, diversos països europeus han posat en marxa programes i estratègies nacionals de promoció dels cotxes elèctrics, que van des del suport a la investigació al desenvolupament d'incentius per a la seva compra.

 El que s'acosta és un pla estratègic amb horitzó en 2014. Es diu Estratègia Integral del Vehicle Elèctric, una segona part del Projecte MOVELE, i persegueix incentivar la seva industrialització, venda, recerca i desenvolupament, formació de professionals i eliminació de barreres legals.


 L'objectiu del Pla és introduir a les carreteres espanyoles, per al 2014, 250.000 nous cotxes elèctrics i 1.000.000 d'híbrids, i la seva adquisició s'incentivarà per part de les administracions públiques, flotes privades i particulars, amb incentius de fins a 6.000 euros per vehicle . També s'incentivarà la recàrrega pública mitjançant la instal · lació de múltiples punts de recàrrega en ciutats de més de 50.000 habitants, fins a superar àmpliament els 100.000 punts sense comptar les preses domèstiques. La recàrrega privada es promourà amb tarifes elèctriques especials, per aplanar la demanda energètica.

Les primeres ciutats a impulsar aquest sistema de transport han estat Barcelona, Madrid i Sevilla.








                                                                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada