dijous, 14 de juny del 2012

Treball de lectura de Josemi Mena





Llum verda el telescopi més gran del món











El major telescopi òptic/infraroig del món tindrà 39,3 metres de diàmetre, estarà instal·lat a Xile i començarà a operar a principis de la pròxima dècada. Es diu I-ELT (sigles en anglès de Telescopi Europeu Extremadament Gran). El Consell de representants dels països de l'Observatori Europeu Austral (ESO), amb la confirmació del vot de quatre països, que encara està pendent el seu vot, ha donat llum verda al projecte, que ve forjant-se des de fa anys i per al qual ja s'havia aprovat la seua localització, en el nou observatori de Cerro Armadures, i el disseny tècnic. "L'I-ELT mantindrà a l'ESO en posició de lideratge durant dècades i conduirà cap a una collita extraordinària de ciència interessant", ha declarat l'astrònom espanyol Xavier Barcons, president del consell de l'AÇÒ. Espanya va ingressar en 2005 en aquesta organització científica europea que celebra enguany el seu 50 aniversari i al qual pertanyen 14 països, més Brasil.




Els grans contractes industrials per a començar la construcció del telescopi i de l'observatori en què s'allotjarà no arrancaran fins que els compromisos adquirits pels països membres per al seu finançament no superen el 90% del cost total de l'I-ELT, 1.083 milions d'euros, informa l'ESO en un comunicat. Segons el calendari del projecte, aqueixos grans contractes haurien d'arrancar l'any que ve, però ja han començat algunes de les obres civils necessàries en Cerro Armadures, inclosa l'anivellació del cim per a instal·lar el telescopi.



L'ESO va plantejar l'I-ELT com el seu següent gran projecte després del radiotelescopio ÀNIMA, també a Xile, en col·laboració amb EUA i Japó, que ha començat a operar fa uns mesos i que es completarà en els pròxims anys. L'organització científica europea es va bolcar abans en el VLT, un complex de diversos telescopis (quatre ells amb espill principal de 8,2 metres de diàmetre) instal·lats en Cerro Paranal, que van arrancar les seues operacions científiques al caient del canvi de segle i que es consideren els millors del món.


Per les seues prestacions i grandària, l'I-ELT és superior al seu competidor nord-americà, el TMT, de 30 metres de diàmetre.









Diari de aula de Josemi Mena

Hui ja ha vingut Joan Salelles de la baixa que estaba. Hem cambiat el programa del arduino ja que estaba mal fet i el robot no anaba be. Crec que ja hem acabat tota la programació del arduino que fea falta per a que el robot funcione i faja el que nosaltres volem. El robot es paregut a un cotxe.




La Marina dels EEUU farà servir Linux per controlar els seus drones



Un dels recursos més utilitzats per les forces armades dels Estats Units en les seves operacions són els seus drones, és a dir, la seva flota d'avions no tripulats (Predator, Reaper, Avenger, etc) amb els que realitzen missions de vigilància i atac sense posar en perill la vida dels seus pilots (que controlen els avions des de bases que estan a milers de quilòmetres de distància). L'any passat, la flota d'avions no tripulats de la Força Aèria dels Estats Units va haver de ser posada a terra quan es va detectar en una de les bases de control que els sistemes havien estat infectats per malware (concretament un keylogger) que tenia com a origen un disc dur portàtil infectat amb un virus vinculat al joc Màfia Wars. Després d'aquest vergonyós forat de seguretat, la Marina dels Estats Units ha decidit no caure en els mateixos riscos i ha pres una decisió bastant interessant: el control de la seva flota de drones funcionarà amb Linux.

Diari d'aula Grover Estrada





Hui Joan Salelles, per fi ha vingut i ara continuem fent el Arduino però pareix que ja va bé. Que beeeeeeee!!!!!
I crec que ja està acabat el arduino!

dimecres, 13 de juny del 2012

OHEA, el llit intel-ligent

No us fastidia que les vostres mares us criden si no feu el llit? Doncs ara el problema s'ha terminat gràcies a OHEA, un llit fet per una empresa espanyola que fa que quan es ponga en mode automàtic,  als tres segons de alçar-se del llit, una serie de rodells allisen les sàbanes mentre les almohades estan pujades.

Molts diuen que és la solució perfecta a la eterna discusió, però altres diuen que sols l'han inventat per pura vaguesa.
Us deixe el video demostració.

Google compra Quickoffice

Otra sorpresa que nos trae Google al panorama de servicios y aplicaciones gratuitas, ha comprado a Quickoffice en una intención para sumar talento y dopar a sus servicios gratuitos como Google Docs. Quickoffice es un servicio gratuito donde tenemos aplicaciones conocidas y homónimas a Word, Excel, Powerpoint de Microsoft pero para móviles.
Con esta adquisición lo que busca Google es potenciar sus servicios de ofimática en este campo y mejorar la interoperabilidad de la plataforma. ¿Cuanto le ha costado a Google esta adquisición? la cifra no se ha revelado por el momento pero a la gente de Quickoffice se los ha notado bastante contentos.
Desde Quickoffice comentan que el manejo de documentos de Office es completamente compatible, algo en donde Google Docs no anda tan bien ya que exportar algún documento hecho en la plataforma de Office a Docs hace perder algunas características, otro problema que resolvería Google.

 

dilluns, 11 de juny del 2012

Una llamarada solar se dirige a la Tierra







El Observatorio del Clima Espacial ha informado que a las 03:59 de este lunes ha tenido lugar una explosión solar clasificada como M9, casi una llamarada X, las más grandes que existen. Se trata de la tormenta más potente de los últimos meses. Las imágenes han sido captadas por el Observatorio Solar de la NASA (Solar Dynamics Observatory).
El Sol se encuentra en una etapa muy activa. El mayor riesgo de estas tormentas solares es la posibilidad de que afecten a los sistemas de comunicaciones en la Tierra.
Desde el Observatorio han subrayado que esta situación entra “dentro de lo que pude suceder con normalidad” dado el actual momento activo del sol, y que “no se puede concluir que tenga tampoco ninguna peligrosidad”, aunque, lógicamente, tratándose de una llamarada asimilable a X, se trata de un fenómeno con la capacidad potencial de causar nuevas tormentas solares mayores que las de este fin de semana y deben ser seguidas de cerca.
Efectos en la Tierra
El origen de esta llamarada es la mancha solar 1402. Concretamente, los satélites de observación han captado como una eyección de masa coronal salía de esta mancha en dirección a la Tierra. La explosión ha sido detectable, con minutos de diferencia, en Australia, Nueva Zelanda, China e India, en forma de ionización.
Ahora se estudian los tipos de impacto podría tener esta eyección cuando llegue a la Tierra, si podría ser de manera directa o parcial. En este sentido, el Observatorio del Clima Espacial ha apuntado que la magnetosfera del planeta se encuentra actualmente en proceso de recuperación de la llamarada solar, de categoría M3.2, que tuvo lugar el pasado 19 de enero y que impactaba en el planeta el pasado domingo.
La magnetosfera también se ha de enfrentar ahora a esta nueva llamarada, que casi triplica a la anterior y que por su extraordinaria rapidez impactaría con la Tierra este martes 24 de enero o el miércoles 25.

dimecres, 6 de juny del 2012


  Mozilla Firefox 13 ya esta disponible

 Mozilla Firefox 13 ya esta disponible desde los servidores de a compañía de manera oficial, si bien esto ya se podía desde hace unos días atrás mediante FTP, es desde ayer que Mozilla ha dado el comunicado oficial y por supuesto vamos a detallar que novedades trae este nuevo navegador.

En primero lugar lo que vamos a notar apenas ingresamos por primera vez a Firefox 13 es que han remodelado la pagina de inicio, esa que se puso de moda Opera hace ya mucho tiempo atrás y que las demás han copiado. También hay mejoras para las pestañas nuevas muy parecidas al Speed Dial, aunque un tanto mas limitada que estas en cuanto a funciones.
El protocolo SPDY estará activado por defecto en Firefox 13 y también han puesto atención al arranque del navegador para agilizarlo, mas que nada en la posibilidad de no arrancar ciertos grupos de pestañas al inicio. El Scroll suave también fue activado por defecto, algo que van a agradecer sobre todo los usuarios con Netbooks.

dilluns, 4 de juny del 2012

DIARI D'AULA D'ESTHER MILLET

Hui en classe he fet una activitat de lectura en la que m'ajudat Jose Miguel Mena, l'activitat tractava sobre els cotxes elèctrics, l'activitat a sigut interesan perquè no sabia molt del tema i gracies a la informacio que he redactat ja se més subre el tema.

L'acceleròmetre.

Bill Hammack (també conegut com a Engineer Guy), desmonta un iPhone per a explicar-nos el funcionament d'un acceleròmetre.


 Al principi aquest es basa en una espècie de tub on trobem un moll i una massa. Aquesta massa es desplaça verticalment en funció de l'orientació pel que amb la interpretació conjunta de tres tubs situats a cada un dels eixos de coordenades podem saber la posició exacta del mòbil; és a dir, que amb aquest acceleròmetre el teu smartphone pot saber si està posicionat en vertical o horitzontal i canviar la posició de la pantalla.


L'acceleròmetre sol ser d'un tamany amb el que no cabria dins d'un smartphone, però per a aquestos estàn fabricats amb silici i el seu funcionament és més complex; té les mateixes parts i tota aquesta estructura està incrustada en un chip.


En el meu punt de vista, entendre la explicació és un poc complex; però es pot vore un vídeo en Youtube on Bill Hammack ho explia correctament.




Así teniu el vídeo:




ACTIVITAT DE LECTURA ESTHER MILLET

ELS COTXES ELÈCTRICS

Des de fa
uns añocuestió de la lluita contra el canvi climàtic. Pràcticament tots els països s'han afanyat per no quedar enrere en la carrera de la cura de l'ambient, molts han mirat cap a la transformació del sector de l'automoció. Però, ¿fins on està arribant el seu desenvolupament? I, si atenem a l'alimentació elèctrica de la qual es nodreixen els nous cotxes, realment respon a la demanda de preservar l'ambient? Respon a altres tipus d'interessos? Santander és la cumbia.

Segons la Comissió Europea, el transport és el sector amb més ràpid creixement de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a la Unió Europea (UE). Des de 1990, les seves emissions han augmentat un 38%. Per això, diversos països europeus han posat en marxa programes i estratègies nacionals de promoció dels cotxes elèctrics, que van des del suport a la investigació al desenvolupament d'incentius per a la seva compra.

 El que s'acosta és un pla estratègic amb horitzó en 2014. Es diu Estratègia Integral del Vehicle Elèctric, una segona part del Projecte MOVELE, i persegueix incentivar la seva industrialització, venda, recerca i desenvolupament, formació de professionals i eliminació de barreres legals.


 L'objectiu del Pla és introduir a les carreteres espanyoles, per al 2014, 250.000 nous cotxes elèctrics i 1.000.000 d'híbrids, i la seva adquisició s'incentivarà per part de les administracions públiques, flotes privades i particulars, amb incentius de fins a 6.000 euros per vehicle . També s'incentivarà la recàrrega pública mitjançant la instal · lació de múltiples punts de recàrrega en ciutats de més de 50.000 habitants, fins a superar àmpliament els 100.000 punts sense comptar les preses domèstiques. La recàrrega privada es promourà amb tarifes elèctriques especials, per aplanar la demanda energètica.

Les primeres ciutats a impulsar aquest sistema de transport han estat Barcelona, Madrid i Sevilla.








                                                                          

Diari de aula de Josemi Mena

Hui en classe he ajudat a Esther Millet a fer el treball de lectura ja que no sabia de quin tema ho podia fer i jo li he dit alguns temes que podia llegir i fer la tasca. També he alvansat amb els blogs i he fet un treball de lectura. Ara estem fent el programa del arduino per al robot que hem fet però ens costa un poquet perque és difícil i no sabem molt be com fer-lo.

Windows 8 Release Preview ya esta disponible

 Como anticipábamos antes, WIndows 8 Release Preview ya esta disponible para su descarga e instalación totalmente gratis hasta que salga la versión definitiva del mismo a finales de este año. Esta versión viene por primera vez en Español así que no habrá limitaciones por el idioma como había ocurrido antes.

Los requisitos para instalar el sistema se vienen manteniendo y prácticamente son los mismos que desde el Windows Vista, un procesador de 1GHz, 1GB de memoria RAM, 16GB de espacio en disco duro, es interesante tener en cuenta que no sera posible utilizar la interfaz Metro sino poseemos una pantalla plana de 16:9, en el caso de poseer un monitor común de proporciones 4:3 deberemos utilizar la interfaz tradicional de Windows.
Si ya posee Windows 7 podrás actualizarte u optar por el arranque dual instalando Windows 8 en una partición distinta, esta ultima es la opción mas recomendable.