Tot el que necessitem per a simular el camp magnètic terrestre són 15 tones de sodi líquid girant dins d'un globus gegant i afortunadament la tecnologia ens permet fer-ho. La més profunditat a què hem arribat han sigut 12,2km aproximadament, la qual va ser aconseguida amb el projecte Pou Superprofund Kola després de 20 anys de treball, el qual no va acabar molt bé.
Veient estes dades, no pareix que anem a arribar prompte al centre de la Terra, per la qual cosa la Universitat de Maryland ha construït una esfera gegant i l'ha omplit amb sodi líquid a alta temperatura.
L'objectiu és veure si al girar l'exterior i el nucli sòlid de l'esfera, el líquid comença a moure's i continua fent-ho per si mateix, al igual que fa el nostre planeta per a generar el seu camp magnètic, el qual evita que la radiació solar destruïsca als sers vius.
Com simplement no podem baixar fins al nucli i veure què succeïx, cal experimentar un poc si volem entendre els esdeveniments que tenen lloc davall els nostres peus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada