dijous, 10 de novembre del 2011

El robot ASIMO, cada vegada més avançat

Aquest és el famós robot que està desarrollant Honda des de fa un temps. Ara es caracteritza per realitzar distints tipus d'accions que solen fer les persones diàriament, com pujar i baixar escales, una evolució constant, no sols en funcionalitats, sinò també en diseny i aspect.

La història d'aquest robot a sigut impresionat, des de els primers i arcaics models fins a la gran qualitat d'aquest model.

Ara Honda ha aconseguit amb aquest ultim model que el robot aconseguisca còrrer fins a 9 km/h i de saltar a pata cuixa.

A més els enginyers de Honda han posat a dieta a este robot i en esta nova versió és sis quilos més lleuger, s'han millorat les seues mans les quals són més àgils amb funcions de control independent en els dits, la qual cosa li permet realitzar tasques més delicades amb estos. Tots estes capacitats s'unixen a les que ja era capaç de realitzar, com ballar, cantar, i per suport, caminar.

1 comentari:

  1. Impressionant el vídeo!!!
    Però només els qui coneixem com funcionen els microprocessadors, sensors i actuadors d'un robot i sabem una mica de programació podem entreveure els reptes tecnològics i les dificultats que hi ha amagades al vídeo.
    L'acció de desenroscar la tapa del termo i abocar el café al got suposa la interacció de varis servomotors (un per cada articulació de cada falange de cada dit!) que han de ser extraordinàriament petits i precisos!! Interaccionant amb el sistema de visió artificial més els sensors de pressió que hi haurà a cada dit, més els sensor de posició de cada falange del dit, de la ma, canells, colzes... És precís que hi hagen varis microprocessadors (tal vegada desenes) amb programes amb algorismes de computació en paral·lel tots ells traent fum només per desenroscar la tapa!!

    ResponElimina