divendres, 3 de maig del 2013

Problemes amb el sonar HC-SR04

Durant aquest llarg pont del primer de maig he estat avançant amb el gregoriduino i el programa per "emparellar" els pots.
Després de moltes provatures i molts programes de prova, per vore com fer funcionar el detector de pots basat en el sonar HC-SR04 i la llibreria newping(), estic quasi decidit a tornar a fer servir els sensors per IR Sharp!!!
El problema és que el sonar i la llibreria funcionen perfectes, però quan estan els motors en marxa, el gir d'aquests em provoca interferències i lectures del sensor d'ultrasons absolutament erràtiques!!! Hi ha molts exemples d'aquest mateix problema per internet.
He arribat a la conclusió que les interferències han de ser de tipus electromagnètic, ja que:
  • No són degudes a vibracions mecàniques dels motors, ja que he fet proves amb el sensor "a l'aire", completament aïllat mecànicament dels motors i tenia lectures falses.
  • Els motors són alimentats per unes piles diferents que la resta de l'electrònica, per part no poden ser fallos de falta de potència. A més, el programa continua funcionant, una fallada per manca de potència provocaria que el programa es parara o es tornara boig.
  • Si desconnecte la pila dels motors o els mateixos motors, tot funciona OK.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada