Pàgines

dimarts, 4 de juny del 2019

Bateria: Programari

La bateria consta de diferents programes per poder aconseguir el so de percussió que busquem. Primer que tot els sensors piezoelèctrics van connectats a una placa Arduino, la versió Mega ja que les altres versions no tenien prou entrades analògiques. La placa Arduino converteix les senyals elèctriques en MIDI (el codi que utilitzen els sintetitzadors de so).

Amb aquesta senyal MIDI vam tindre dos principals problemes. El primer era que en el programa que gastarem inicialment el rang de detecció era massa baixet , per aconseguir que l'Arduino detectara com de fort/fluix li pegaves, per això al pegar a un sensor la mateixa vibració que el colp produïa sobre l'estructura de la bateria acabava provocant que es dispararen més de 4 senyals MIDI a la vegada. Per això vam substituir quest programa per un més estricte que va llevar aquest problema però que no va permetre que el programa detectara els colps més fluixos o més forts.
Però no acaba ací el programa, el ordinador no reconeix el Arduino com un dispositiu MIDI encara que la seva senyal siga està, per això utilitzem el HairLess per aconseguir que el ordenador reconega el Arduino com una entrada MIDI.

Una vegada el Arduino es reconegut com a entrada MIDI obrim el Hydrogen, un programa de sintetització de sons de percussió, i triem HairLess (que en realitat es la placa Arduino)  com a l'entrada de codi MIDI, i li assignem els diferents sons a les parts de la bateria.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada