Pàgines

dimecres, 15 de juny del 2016

Video control robot BT


Aquest és el video fet per Marc i Francesc en el qual es veu com em controlat el robot per via bluetooth desde el telèfon mòvil amb l'aplicació AppInventor.

dilluns, 13 de juny del 2016

SISTEMA NUMÈRIC MAIA

SISTEMA NUMÈRIC MAIA 

 El sistema numèric dels maies, desenvolupat de forma diferent a la resta del món, era molt avançat i complexe i contava amb la noció del zero

. Els maies inventaren aquest sistema de numeració amb la finalitat de medir el temps, no per a fer càlculs matemàtics, com la major part de les civilitzacions i és per això que les seves xifres es troben directament relacionades amb els dies, els mesos i els anys, sent aquests els organitzadors d'un dels primers calendaris que es coneixen.

 A més, els maies foren la primera civilització que va desenvolupar un sistema posicional, és a dir, un sistema en el qual en valor d'una xifra varia segons la seva posició.

 SÍMBOLS
 Els tres símbols bàsics eren el punt, el valor del qual és 1; la ratlla, el valor de la qual és 5 i el caragol, el valor del qual és 0. Amb la combinació d'aquests símbols s'obtenen els números del 0 al 20, és així com en el sistema de numeració maia les quantitats estàn agrupades de 20 en 20. Pes així s'anomena vigesimal

 Els nombres del 21 endavant:
 En el nivell inferior van els nombres del 0 al 20. Qualsevol nombre que es situe en el nivell superior es multiplica per 20.
   La part inferior equival a 5 i la superior és un 1 que es multiplica per 20. 5+ (1x20)=25






Les xifes que es troben en el tercer nivell es multipliquen per 400 (20x0), les del quart nivell, per 8.000 (20x20x20), etc.

diumenge, 12 de juny del 2016

Controlar tot el que ens envolta amb un xicotet cub

Este cub té apenes 4,5 centímetres per cada costat i en el seu interior está ple de sensors que detecten la posició i el moviment que fem amb ell, on cada moviment pot ser programat per a una determinada acció i així activar funcions en altres dispositius.


El cub detecta sis moviments: gir de 90 graus, gir de 180 graus, doble colp, rotar, espitjar i sacsar. Tots es poden programar desde la aplicació de Mi Controller i servirán per a un mogollo d'accions que van desde apagar i prendre les llums, activar l'aire acondicionat, encender i cambiar canals i volumen al televisió o altaveus, i fins i tot operar altres dispositius compatibles.

Mi Cube Controller 8
 La mala notícia és que per el moment el seu funcionament es basa en la plataforma de Xiaomi i sols pot ser utilitzat en els dispositius de la companyía, cosa que limita de forma important el seu us, ya que muchos de los dispositivos y electrodomésticos que ha lanzado la compañía no están disponibles en tot el món, de ahí la raó per la que el Mi Cube Controller sols haja sigut anunciat per China.
El seu preu és molt atractiu, ja que amb sols 10 dólars ens podem fer amb un d'aquests cubs i programarlo per a diverses feines o tasques, en les que s'inclueixen algunes funcions per als smartphones Xiaomi, encara que, hi haurà que esperar a que la plataforma s'obriga a desarrolladors o bé, s'amplíe en el mercat per aquests productes.

UNA VISIÓ DIFERENT DEL FUTUR

Fa uns dies vaig llegir una entrevista a un professor de la Singularity University (universitat que pertany a Google i a la NASA). La veritat es que em va canviar el meu pensament respecte al futur. 
Aquest professor assegurava que en no més de 13 anys un robot podrà passar el test de Turing, aquest test demostrarà l'existència de la intel·ligència en una màquina i que no podrem distingir-la d'una humana. A més els discapacitats seran els primers en beneficiar-se, ja que, segons ell: ''Serà immoral dir-li a un cec que no podrà veure mai més''. Fins i tot hi haurà ulls 2.0 i 3.0 que veuran millor que els nostres. Els robots aniran avançant fins al punt que hi haurà una llei que atorgarà drets per als robots (açò ja està treballant-se en Corea del Sud) i que, fins i tot, en 30 anys tindrem la possibilitat de que governe un robot


També diu que estem en una fase de transició, d'humans a post humans i que serem una societat més avançada, moderna i complexa.
I finalment la part que més em va cridar l'atenció, segons Cordeiro la mort serà opcional en dos o tres dècades, a mes podrem determinar l'edat biològica òptima i rejoveneixer.
Sense cap dubte aquesta informació pareix treta d'una pel·lícula de ciència ficció, però i si el món realment serà com diu aquest home?
Ací vos deixe l'enllaç a l'entrevista.
Vaig vore un vídeo on Iñaki Gabilondo li feia una entrevista, ací parla sobre més coses que hi haurà en el futur. Vos assegure que no té cap desperdici veure la forma i la seguretat amb què parla aquest home.

                                                    Part 1

                                                      Part 2

dissabte, 11 de juny del 2016

Backpack PC

Buscando un ordenador novedoso el cual me impactara me he encontrado con el Backpack PC el cual promete al menos una experiencia diferente: unas gafas de realidad virtual, los auriculares, los mandos y lo necesario para moverlo todo a nuestra espalda. Lo único que necesitaremos es un área despejada, tiempo libre y ganas de sumergirse en lo que supone la experiencia de la VR con el añadido de olvidar la precaución a la hora de no pisar o tropezarnos con cables.

¿Se trata de un PC tan compacto como un portátil?
 No, ni mucho menos, pero teniendo en cuenta las dimensiones de una torre para gaming y lo que ocupa la mochila se trata de un buen primer diseño. Hay mucha variabilidad en el tamaño de las torres y los portátiles, pero a falta de tener unas medidas confirmadas por la compañía el tamaño es más bien como el de un barebone con forma de buzón de pared, con una asa que facilita su transporte y que, no os vamos a engañar, parece aparatoso a primera vista.
MSI Backpack PC


Así, en la parte superior se ubican las conexiones en el borde superior, siendo éstas cuatro puertos USB, un HDMI y el puerto de audio. El propósito es que los cables, los que se plantean en ocasiones como los grandes enemigos de una buena experiencia, vayan lo más directamente posible de los periféricos requeridos para la experiencia VR al ordenador.


MSI Backpack PC
                                   



divendres, 10 de juny del 2016

S7 EDGE




S7 EDGE

Fa uns mesos va eixir al mercat el nou dispositiu fabricat per samsung, el samsung s7 edge, que és considerat el millor mòvil de l'actualitat.

Les seues característiques més rellevants són:
-Medix 15cm de llarg,7,2cm d'ample i 7,7 mm de grossor i pesa 157 grams.
-La seua pantalla és una SuperAmoled amb resolució 2k i que dona una densitat de píxels de 534 píxels per polsada.
-El seu processador és un Exynos 8990 de 64 bits i la seua gráfica és una GPU mali-T880
-La seua memòria ram és de 4GB amb tecnologia DDR4
-La versió d'android és la més recent, android 6.0 marshmallow i que ve amb la capa de personalització de samsung TouchWiz.
-Té tot tipus de conectivitat com pot ser LTE,NFC,Bluetooth 4.2...
-La seua càmara trasera té 12 megapíxels i la delantera 5 megapíxels, a més es poden gravar videos en resolució 4k.
-Compta amb una bateria de 3600 mAh i és compatible amb la càrrega ràpida.
-A més compta amb sensor de ritme cardíac, IP68 que protegeix el dispositiu d'aigua, pols...












dimecres, 8 de juny del 2016

NUMERACIÓ MAIA

Actualment,en la notació maia els nombres fins a 19 estaven constituïts per tres diferents símbols; zero (forma de closca), u (punt) i cinc (barra). Els maies van idear un sistema de base 20 amb el 5 com a base auxiliar. El sistema és additiu, se sumen els valors dels símbols per conèixer el nombre. El punt no es repeteix més de 4 vegades. Si es necessiten 5 punts,se substituïxen per una barra. La barra,no apareix més de 3 vegades.

El nombre dinou (19) s'escrivia amb quatre punts en una fila horitzontal sobre tres barres posades una sobre l'altra (vegeu taula).
En la numeració maia existeixen alternatives a la notació amb punts i barres, els nombres maies podien ser il·lustrats amb glif.
Els més coneguts són els glif antropomòrfics de cares.





SUMA I RESTA

Sumar i restar nombres utilitzant la numeració maia és senzill.
La suma es realitza mitjançant la combinació dels símbols numèrics en cada nivell
Si obtenim cinc o més punts de la combinació, cinc punts són reemplaçats per una barra. Si s'obtenen quatre o més barres, quatre barres han de ser reemplaçades per un punt afegit a la propera columna.
El mateix passa amb la resta, es resten els elements traient-los del símbol numèric del minuend
Suma
Resta

SISTEMA DE NUMERACIÓ MAIA

La civilització maia feia servir un sistema de numeració vigesimal. Van ser els primers en desenvolupar el concepte del "zero". Els maies van crear el sistema de numeració principalment per a mesurar el temps i no per a fer càlculs matemàtics.


Numeració fins al 19
La numeració fins al 19 es basava en tres símbols:


És un sistema additiu. Hi ha dues normes que són molt importants:

-El punt no es repeteix més de 4 vegades, si es necessiten 5 punts, llavors se substitueixen per una barra.
-La barra no apareix més de 3 vegades.

Numeració superior a 19
La numeració de nombres superiors a 19 s'escriu amb els mateixos símbols però amb valors diferents. El valor dels símbols situats en la primera posició (començant per baix) es multiplica per u, els de la segona per  20, els de la tercera per 400, els de la quarta per 8.000, etc. Cada vegada es multiplica per 20 vegades més.


Suma i resta
La suma i resta es realitza mitjançant la combinació dels símbols numèrics en cada nivell. Si obtenim més de 4 punts, cada conjunt de 5 punts serà substituït per una barra.
El mateix passa amb la resta, es resten els elements traient-los del símbol numèric minuend. Si no hi ha suficients punts en una posició minuend, una barra es substitueix per quatre punts.


diumenge, 5 de juny del 2016

Sistema de numeració Maia

Els maies, de la zona precolombiana de Amèrica, utilitzaven un sistema de numeració vigesimal, es a dir, de base 20.

Nombres fins al 19 

En la notació maia els nombres fins al 19 estaven constituits per tres símbols: un en forma de closca(zero), un punt(1) i una barra(5). Van idear un sistema de base 20 amb el 5 com a base auxiliar.En aquest sistema, es sumen els valors dels símbols per a coneixer el nombre. El punt no es pot repetir més de 4 vegades, si neccessitem un 5 posarem una barra, la qual no pot apareixer més de tre vegades.
En aquesta numeració, existixen alternatives a la notació amb punts i barres, podies ser també il·lustrats amb glif. Els més coneguts són els glif de cares, eren rarament usasts i soles es podien trobar en inscripcions molt elaborades.











Nombres superiors a 19 

 Els nombres que eren superiors a 19 eren escrits verticalment en potències de vint. Exemple: 32 s'escrivia com un punt sobre dos punts que a la vegada estaven sobre dos barres. el primer punt era un 20(1x20), i els altres dos punts i les dos barres eren el 12, (1x20)+12= 32.
Per a valors superiors a 400, es necessita un tercer digit, es a dir, una tercera columna. Exemple: 429 s'escrivia amb un punt sobre un atre punt sobre quatre punts sobre una barra, (1x400)+(1X20)+9= 429.


Suma i resta

 La suma es fa amb la combinació dels símbols numèrics en cada nivell.
 En la resta es resten els elements traient-los del símbol numèric del minuend.








dijous, 2 de juny del 2016

ASUS presenta la nova familia ZenFone 3, la revolució de la gama ZenFone

     Familia Zenfone 3 

Aquest llançament era un dels mes esperats del any, i hui, dilluns 30 de maig, ha sigut presentada en la feria Computex 2016. La compañia taiwanesa, amb aquests nous terminals, intentara competir amb lo més alt del panorama Android.
Aquesta nova familia es compon de tres movils: el ASUS ZenFone 3, el ZenFone 3 Deluxe i el ZenFone 3 Ultra.
ASUS ZenFone 3

En primer lloc, tenim el ZenFone 3, el qual igual que els seus germans vindra fabricat en cos de alumini i cristal, i amb un lector de huella dactilar en la part posterior del movil. 
Aquest movil compta amb una pantalla de 5,5 pulgades FullHD amb tecnologia 2.5D,  un processador  de qualcomm,  3GB de RAM i 3.000 mAh de bateria. Té una càmara trasera de 16 megapixels, i una càmara frontal de 8 megapixels.


ASUS ZenFone 3 deluxe
Aquest movil, gràcies al seu processador Snapdragon 820, els seus 6GB de RAM i els 64GB de almacenaments, preten ser la gama més top del mercat.
Aquest movil està fabricat tot d'alumini, amb un lector de huella en la part delantera, una pantalla de 5,7 pulgades FullHD amb tecnologia superAMOLED. També dispon de una camara amb 23 megapixels.
Contara amb un port USB Tipo-C 3.0, compatible amb carga ràpida  Qualcomm Quick Charge 3.0.

ASUS ZenFone 3 ultra
Aquest movil porta una pantalla de 6,8 pulgades FullHD, processador Qualcomm Snapdragon 652, 4GB de RAM i 64 GB de almacenament. tambè compta amb una camara de 23 megapixels.