Pàgines

dimarts, 10 de desembre del 2013

The hour of code 2013

Aquesta setmana, a les institucions educatives (i d'altra mena també) dels Estats Units s'està duent a terme, dins Computer Science Education Week l'activitat "Hour of Code". Un vídeo on explica una mica en què consisteix:


Podeu visitar el canal Youtube de code.org i també consultar aquesta notícia al fòrum de l'IES.
Durant aquesta setmana anem a participar en aquesta activitat, per això vos propose que trieu una d'aquestes activitats:

  • Processing: basat en el mateix llenguatge que l'Arduino (bàsicament un C adaptat), fins i tot utilitza el mateix editor per escriure el programa en codi font, però aquest és per dibuixar en pantalla. Es poden fer gràfics basats en dades que envia un Arduino per USB. És molt potent i amb ell hi ha programadors que han fet coses sorprenents.
  • Grok (Python): Iniciació a la programació amb llenguatge Python. Aquest llenguatge s'està utilitzant moltíssim, ja que a la vegada que és molt fàcil i ràpid d'aprendre com fer les primeres coses, és suficientment potent per programar aplicacions de tipus professional.
  • Javascript I: Programa el teu joc en 5 lliçons.
  • Javascript II: Programa dibuixos amb el llenguatge Javascript, des de Khan Academy. Possibilitat de posar el lloc web en espanyol, però els tutorials supose que no estaran traduïts.
  • APP Inventor: programa una APP pel teu mòbil o tablet Android. Per provar l'APP programada, si no es disposa de dispositiu Android, hi ha un emulador, però no he trobat instruccions de com instal·lar-lo sobre Linux, a vore si tinc temps...
Durant aquesta primera hora, mireu una mica en què consisteix cadascuna de les activitats i escolliu-ne una per completar-la la propera sessió. No perdeu massa temps mirant a fons cadascuna de les activitats i provant-les totes molt a fons, més endavant en podreu fer alguna altra.

dilluns, 25 de novembre del 2013

Tallers de l'ETSE de la Universitat de València


L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València organitza uns tallers per donar a conèixer els diversos graus d'Enginyeria que s'hi imparteixen. Aquests tallers estan adreçats a alumnes de 4t ESO i Batxillerat que estiguen interessats en cursar estudis d'Enginyeria. Hi ha diversos tallers agrupats en tres àrees diferents:

Més endavant posarem un formulari per recaptar la inf

dimecres, 12 de juny del 2013

Campió "Desafiament Robot-2013" a la prova d'habilitat

L'actuació del robot presentat pel Centre Integrat Públic de Formació Professional "Lluís Sunyer" d'Alzira a la prova "Cada ovella amb la seua parella. Aquest robot també va fer una molt bona actuació a la prova de velocitat i va quedar campió de la categoria lliure. Un altre robot del mateix centre va quedar subcampió. Enhorabona!


Desafiament Robot - 2013 als mitjans

Un vídeo-recull de les informacions aparegudes en TV sobre la Cinquena edició del concurs "Desafiament Robot", any 2013.


dimecres, 22 de maig del 2013

Classificació concurs Desafiament Robot 2013 i enquesta

Després de la nostra participació al Concurs Desafiament Robot, ens demanen des de l'organització, la Ciutat de les Arts i les Ciències de València que ompligam aquesta enquesta.

També tenim les classificacions:

A la web del Desafiament Robot a la CAC, també les teniu.
Comparant les diferents classificacions la meua opinió personal és que no ens ha fet justícia el lloc en que em quedat. Considere que s'ha valorat poc l'esforç que representa el participar en la categoria Lliure, on t'ho has de fer tot a ma i que competeixes amb molts IES de Cicles Formatius, amb més recursos i mitjans i amb alumnes que estan estudiant específicament temes de autòmats programables, programació, electrònica i control i automatització. També crec que està poc valorada la especial dificultat de la prova d'aparellament respecte a l'altra de merament velocitat.

El curs vinent procurarem fer-ho millor!!

dilluns, 20 de maig del 2013

Participació Desafiament Robot 2013 (Recopilació fotos y videos )


Ací esta el video que he fet amb la recopilació de fotos y de videos del concurs de Desafio Robot 2013.



Espere que vos agrade a tots

dijous, 9 de maig del 2013

Prova de Wall-E | Prova de velocitat |

Ací teniu un vídeo que vam gravar el passat dia 8-5-2013 i que va constar de la primera prova del nostre robot per a participar al concurs i tot ha anat perfecte per ara, el robot està funcionant. També vam fer la prova de si agafa el pot mentre anava en marxa, encara que no ixca al vídeo, i tot perfecte.
Ací teniu el vídeo:


Té molt poca velocitat, però com es diu al vídeo, és millor que acabe la prova a que la velocitat siga massa ràpida i se'n ixca. 

Esperem tots els creadors del robot que us agrade el vídeo i que guanyem alguna prova. 
Jeroni Sais
Cristina Espí
Maria Costa
Cristina Huertas
Jaume Morera 

Prototip Roboduino amb sensors IR Sharp

Una vegada canviats els medidors de distància per ultra-sons HC-SR04 pels basats en reflexió IR Sharp GP2D120, el robodiuno té aquesta pinta:


divendres, 3 de maig del 2013

Problemes amb el sonar HC-SR04

Durant aquest llarg pont del primer de maig he estat avançant amb el gregoriduino i el programa per "emparellar" els pots.
Després de moltes provatures i molts programes de prova, per vore com fer funcionar el detector de pots basat en el sonar HC-SR04 i la llibreria newping(), estic quasi decidit a tornar a fer servir els sensors per IR Sharp!!!
El problema és que el sonar i la llibreria funcionen perfectes, però quan estan els motors en marxa, el gir d'aquests em provoca interferències i lectures del sensor d'ultrasons absolutament erràtiques!!! Hi ha molts exemples d'aquest mateix problema per internet.
He arribat a la conclusió que les interferències han de ser de tipus electromagnètic, ja que:
  • No són degudes a vibracions mecàniques dels motors, ja que he fet proves amb el sensor "a l'aire", completament aïllat mecànicament dels motors i tenia lectures falses.
  • Els motors són alimentats per unes piles diferents que la resta de l'electrònica, per part no poden ser fallos de falta de potència. A més, el programa continua funcionant, una fallada per manca de potència provocaria que el programa es parara o es tornara boig.
  • Si desconnecte la pila dels motors o els mateixos motors, tot funciona OK.

dimarts, 30 d’abril del 2013

Roboduino amb sónar

Un dels prototips Roboduinos ja bastant acabat, amb un radar detector de pots basat en el sensor de distància per ultra-sons HC-SR04
En aquest vídeo es veu com fa la prova del seguidor de línia, el sónar no s'utilitza ací. Ja està també alimentat amb dos packs diferents de piles: un pack alimenta únicament els motors i l'altre tota la resta de l'electrònica.

dimarts, 23 d’abril del 2013

Lluites de rap

ERB (Epic rap battles) es un canal en Youtube que es dedica a fer lluites  de rap entre personatges històrics o actuals. El principal motor d'aquest canal és Nice Peter, un cantant que ara mateix viu als Estats Units y que guanya diners fent videos graciosos.

Deixe aci un video molt bo, que es una lluita entre Nikola Tesla i Thomas Edison.



També han fet videos d'altres personatges que tenen més a vore amb l'industria d'ordinadors y software.


dilluns, 22 d’abril del 2013

Prova Gregoriduino com a seguidor de línia

Una vegada solucionats els problemes del post anterior en un dels prototips, vam connectar l'electrònica imprescindible i el vam provar com a seguidor de línia. Aquest va ser el resultat de la prova:


Problemes detectats:

  1. Al vídeo es veu un cable que és el de l'alimentador. Quan l'alimentàvem amb piles, fallava molt. El problema era que quan els motors canviaven de velocitat (per girar el robot), demanaven tant de corrent que la tensió baixava molt, quedant-se l'arduino penjat. La solució serà alimentar els motors amb unes piles i la resta de l'electrònica amb unes altres.
  2. De vegades la polsació del polsador "rebotava" i era com si ja l'hagueres polsat dues vegades, posant-se en marxa de seguida. Caldrà posar un petit retard en el bucle de comprovació del polsador per evitar aquests rebots.
  3. Cal afinar i ajustar tant la velocitat de "creuer" com la de gir i el mode de gir. Segurament que quan "detecte ratlla" estiga uns quants microsegons girant, no només fins que deixe de "tocar ratlla", així girarà més temps i s'allunyarà de la ratlla. També provar si va millor girant frenant una de les rodes que no fent-la girar arrere com ara.

dijous, 28 de març del 2013

Un sistema de reg fet amb Arduino i amb Android







Bona part de l'èxit d'Android és per que es de codi obert, cosa que comparteix amb el Arduino, que és una plataforma maquinari lliure consistent en una placa, un microcontrolador i un entorn de desenvolupament amb infinitat d'usos. Amb Arduino podem ser capaços de realitzar projectes com robots que segueixen el circuit que li poses, sistemes de vigilància, fins i tot sistemes complexos com domòtica. Ambdues plataformes son  "lliures", i això permet que la tecnologia puga estar a l'abast de qualsevol perque el preu es barat. Nosaltres mateixos també estem treballant en Arduino i el que fem nosaltres es ja complicat a vegades, imagineu per a fer açó. Tant Android com Arduino son maquines molt potents, i és clar, si les unim i fem el seu us per internet des de qualsevol lloc del món, tindrem com a resultat un projecte competent i eficient com es aquest.

En què consisteix aquest programa o sistema de reg?




Dos desenvolupadors de Google, JJ Barrons i Joe Fernández, es van dur el treball a casa, i amb molt bons resultats, ja que van implementar un sistema de reg combinant Android i Arduino, segurament que les seues vacances estaven pròximes, i tenien un bonic jardí que no es podia descuidar.

El projecte anomenat "Irrduino" (de reg en anglès "Irrigation" més Arduino), en resum del que es tracta és de connectar el control dels diferents aspersors, mitjançant sensors fins a la placa Arduino amb un programa en el seu interior per controlar-los a tots. Això al mateix temps està connectat a Internet, que usant una interficie Ethernet i Standard HTML, permet que siga controlable des de qualsevol lloc del planeta. L'últim punt és el desenvolupament d'un programari en Android en forma d'App, amb una interfície molt graciosa i personalitzable.

 Ací està el vídeo oficial del projecte.



dimarts, 26 de març del 2013

Robots Gregoriduino

Amb l'objectiu de participar al concurs Desafiament Robot 2013, a classe de Tecnologia de 4t ESO i a Tecnologia Industrial de 1r  de Batxillerat hem començat a dissenyar i construir uns robots basats en la placa controladora Arduino i els hem batejat com  Gregoriduinos.
Un dels prototips que tenim fins ara té l'aspecte de la fotografia:


L'hem muntat ràpidament i hem connectat els sensors i els motors de manera provisional per fer proves, hem programat un primer programa seguidor de línia i ens hem adonat de dos problemes:

    1. Els motors tenen poca reducció. Aleshores el robot corre massa ràpid o li has de reduir tant la tensió als motors que casi no tenen força. Açò no té una solució senzilla a banda de canviar els motors per altres amb major reducció.
    2. Els sensors estan posats alineats amb l'eix de les dues rodes. Per tant, quan es trepitja la línia per un sensor, el robot, al girar, no pot deixar de trepitjar-la i funciona malament el seguidor de línia. Per solucionar això posarem els sensors a l'altra part del motor i el canviarem d'orientació, fent-lo de tracció al darrere.

dimecres, 20 de març del 2013

VU-METRE AMB POTENCIÒMETRE

Aquests dies hem estat programant amb l'Arduino. L'altre dia vam fer un "vu-metre" que és molt interessant. Quan rodem el potenciòmetre els leds van encenent-se o apagant-se, depén del sentit en que rodes el potenciòmetre. Açí vos deixe un video demostratiu:

Tecnología en tercera dimensión

El bolígrafo que crea dibujos en 3D

La empresa de juguetes y robots Wobble Works presentó hace unas semanas el llamado 3Doodler, un bolígrafo que permite hacer todo tipo de dibujos en tres dimensiones. Su modo de uso es facil; lo sostienes como si fuera un bolígrafo normal o un lápiz, y comienzas a dibujar.

Primero se dibuja o escribe sobre una hoja en 2D y luego se puede despegar la "tinta" de la hoja, a pesar de esto las figuras mantienen su forma y se pueden coger y poner como uno quiera. Aún así, también es posible dibujar sobre otras superficies o incluso en el aire.1 Por ejemplo, si has dibujado sobre un papel un cuadrado y quieres transformarlo en un cubo tridimensional sólo tienes que continuar los trazos hacia arriba en el aire.



La "tinta" resulta ser el resistente plástico ABS y PLA, material utilizado ya en impresoras 3D como la Makerbot. Es una especie de gel plástico de colores, que se va desprendiendo caliente mientras escribes o trazas y se endurece al contacto con el aire, obteniendo así un dibujo sólido.




No necesita ni ordenadores ni software, solo conectarlo a un enchufe para calentar el plastico.

Wobble Works ya ha anunciado que tienen algunos prototipos y que su intención en un principio era haberlos lanzado el pasado mes de diciembre. No obstante, el compromiso con Kickstarter para llevarlo a cabo es recaudar al menos 30.000 dólares antes del 25 de marzo. De momento, llevan más de 16.500 dolares.

Por si aún no os ha entrado en la cabeza los dibujos en 3D, aquí dejo el vídeo promocional:


divendres, 15 de març del 2013

Google Reader tanca el 1 de juliol de 2013

Google Reader la plataforma tant utilitzada per a llegir feeds, ha decidit tancar perque la cuota de usuaris es molt baixa i Google ha decidit que tancaran el 1 de Juliol de 2013 per a millorar l'experiencia del usuari.




Es una mala noticia perque Google Reader era un dels lectors RSS mes utilitzat. Les aplicacions que utilitzaven Google Reader comgReader o Press
Tambe deixaran de funcionar a no ser que les aplicacions s'actualitzen per a un altre lector de RSS, si tu tens algun blog o pagina web en Google Reader tens 3 mesos per a transpasarteu a un altre lector i Google diu que per a transportar esta la pagina Google Takeout que serveix per a tindre una copia i poder importarles a un altre lector. 

dimarts, 12 de març del 2013

OnLive Plataforma de videojocs en la Nube!

OnLive és una plataforma de venta de videojocs que proposa el joc en la "nube" de tal manera que pots jugar als jocs més moderns i amb bons gràfics en qualsevol dispositiu, ja siga una tablet amb android, un pc, un smartphone...instantàneament, simplement compres el joc i jugues sense baixar arxius que ocupen memòria. Ara bé es necessari internet permanent i de bona velocitat. La suscripció es gratuita i et deixen provar jocs sense pagar durant un sert temps abans de comprar-los. La veritat es que els jocs deurien anar "lagats" però la veritat es que no, van perfectament.


Una altra característica d'aquest programa es que com jues en la nube pots jugar en qualsevol dispositiu amb la teva partida guardada sense perdre els avanços i a més pots vore en directe (streaming) tots els usuaris que juguen i comentar i valorar el seu rendiment en el joc.
D'aquesta manera no es necessari un pc de jocs de 1000€ ni ninguna consola de 300€ per tal de jugar als jocs més nous. Jo ja ho he provat en el meu Samsung Galaxy S2 i el en el meu PC , I tu a que esperes?



Alguns jocs: Assassin's creed, Call of duty, Battlefield, Gran Theft Auto, Dead Island, Saints Row,Need for speed, Halo, FIFA, SKYRIM, NBA...





dijous, 7 de març del 2013

Protecció sense gastar-nos diners!

He estat mirant i provant tots els antivirus gratuits que existien per a poder fer un analisi de tots y fer una tabla dels millors i els pitjors dels programes analitzats.

1. Avast! Free Antivirus
• Es el més complet
• Molt fácil d'utilizar
• No te carpeta de cuarentena.
• Requereix registre

2. AVG AntiVirus Free 2013
• El disseny esta molt millorat
• Análisis en un clic
• Ajuda i soport básic

3. Avira Free Antivirus 2013
• Bona tasa de detecció de malware
• Análisis en profunditat
• Un poc lent quan analiza
• No es compatible amb Windows 8

4. Bitdefender Antivirus Free Edition
• La milloor tasa de detecció
• No consumeix casi recursos
• Es llimita sols als virus
• Programa massa básic

5. Panda Cloud Antivirus
• Poca consumició de RAM
• Aprofita bé la nube
• El disseny es podria millorar un poc.
• Li falten moltes opcions
6. PC Tools Antivirus Free
• Realment fácil d'utilitzar
• Es meneja prou rapid
• Poques posibilitats d'analisi
• Té la tasa de detecció molt baixa

7. Windows Defender
• Bona protecció en Web
• Ferramentes de seguritat incloses
• No es pot desinstalar
• Disseny anticuat.


Si els classificarem per notes aquestes són les notes que li posaria jo a cadascú d'ells:


1. Avast! Free Antivirus

Nota Final: 8,6

2. AVG AntiVirus Free 2013

Nota Final: 8,4

3. Avira Free Antivirus 2013

Nota Final: 7,7

4. Bitdefender Antivirus Free Edition

Nota Final: 7,6

5. Panda Cloud Antivirus

Nota Final: 7,4

6. PC Tools Antivirus Free

Nota Final: 7,1

7. Windows Defender


Nota Final: 7,1

divendres, 8 de febrer del 2013

dijous, 7 de febrer del 2013

Diari D'aula Manel

Diari D'aula Manel


   En classe de tecnología estem donant el temari de programació amb arduino, que és molt interessant, i estem fent un projecte molt xulo que es fer l'efecte del cotxe fantàstic amb diversos LEDs. Ací teniu la prova que ferem ahir en classe que erem sols 4 ja que hi havia vaga d'estudiants:

dilluns, 28 de gener del 2013

Actualitat: Anonymous amenaça amb destapar informació confidencial


La recent mort d'Aaron Swartz, un dels caps de Reddit i del protocol RSS, no li ha anat molt be al grup Anonymous. L'organitzacio d'activistes digitals considera que el suicidi del jove és un asesinat a causa de la pressio que el govern i el sistema judicial va aplicar sobre ell, i en resposta ha hackejat un portal del govern nord-america amenaçant amb alliberar dades confidencials.

Aquest és el vídeo que ha publicat Anonymousper a comunicaro oficialment:



 

dimecres, 16 de gener del 2013

Televisió de Vapor Tàctil: Displair

Televisió de Vapor Tàctil: Displair

   A la CES 2013 sa presentat una pantalla interactiva, ecologica*, tàctil i amb moltes aplicacions, ja que funciona com una pantalla normal, que ha impresionat a tots els asistents a la presentació, anomenada Displair. El seu preu en EUA es de 10.000$ i estara a la venta en EUA el segon trimestre de 2013.
   L'empresa té l'objectiu (si té èxit el Displair) poder tenir els desenvolupadors per a crear aplicacions personalitzades que aprofiten plenament Displair.


Joc d'Android Fruit Ninja.


Més imformació del producte en la pàgina oficial.

dimecres, 9 de gener del 2013

 HipKey, el clauer bluetooth que mantindrà controlats en tot moment els teus dispositius iOS

Llavero HipKey

Crec que mai deixarà de sorprendrens amb la quantitat de tipus de dispositius que poden arribar a sortir per l'iPhone o l'iPad. Alguns necessiten ajuda del finançament i mai sabràs si arribaran a bon port. Però no és aquest cas, HipKey es tracta d'un diminut clauer bluetooth que ens ajudarà a que no se'ns despiste el nostre iPhone o el nostre iPad.

Algun ha perdut un iPhone? Segur que hi ha molts ejemples. A mi m'ha passat i us puc assegurar que no senta gens bé perdre una cosa tan cara. HipKey arriba per intentar ajudar a l'hora d'evitar tot això, i la veritat és que tota la pinta d'arribar a aconseguir-ho.