Pàgines

dijous, 28 de març del 2013

Un sistema de reg fet amb Arduino i amb Android







Bona part de l'èxit d'Android és per que es de codi obert, cosa que comparteix amb el Arduino, que és una plataforma maquinari lliure consistent en una placa, un microcontrolador i un entorn de desenvolupament amb infinitat d'usos. Amb Arduino podem ser capaços de realitzar projectes com robots que segueixen el circuit que li poses, sistemes de vigilància, fins i tot sistemes complexos com domòtica. Ambdues plataformes son  "lliures", i això permet que la tecnologia puga estar a l'abast de qualsevol perque el preu es barat. Nosaltres mateixos també estem treballant en Arduino i el que fem nosaltres es ja complicat a vegades, imagineu per a fer açó. Tant Android com Arduino son maquines molt potents, i és clar, si les unim i fem el seu us per internet des de qualsevol lloc del món, tindrem com a resultat un projecte competent i eficient com es aquest.

En què consisteix aquest programa o sistema de reg?




Dos desenvolupadors de Google, JJ Barrons i Joe Fernández, es van dur el treball a casa, i amb molt bons resultats, ja que van implementar un sistema de reg combinant Android i Arduino, segurament que les seues vacances estaven pròximes, i tenien un bonic jardí que no es podia descuidar.

El projecte anomenat "Irrduino" (de reg en anglès "Irrigation" més Arduino), en resum del que es tracta és de connectar el control dels diferents aspersors, mitjançant sensors fins a la placa Arduino amb un programa en el seu interior per controlar-los a tots. Això al mateix temps està connectat a Internet, que usant una interficie Ethernet i Standard HTML, permet que siga controlable des de qualsevol lloc del planeta. L'últim punt és el desenvolupament d'un programari en Android en forma d'App, amb una interfície molt graciosa i personalitzable.

 Ací està el vídeo oficial del projecte.



dimarts, 26 de març del 2013

Robots Gregoriduino

Amb l'objectiu de participar al concurs Desafiament Robot 2013, a classe de Tecnologia de 4t ESO i a Tecnologia Industrial de 1r  de Batxillerat hem començat a dissenyar i construir uns robots basats en la placa controladora Arduino i els hem batejat com  Gregoriduinos.
Un dels prototips que tenim fins ara té l'aspecte de la fotografia:


L'hem muntat ràpidament i hem connectat els sensors i els motors de manera provisional per fer proves, hem programat un primer programa seguidor de línia i ens hem adonat de dos problemes:

    1. Els motors tenen poca reducció. Aleshores el robot corre massa ràpid o li has de reduir tant la tensió als motors que casi no tenen força. Açò no té una solució senzilla a banda de canviar els motors per altres amb major reducció.
    2. Els sensors estan posats alineats amb l'eix de les dues rodes. Per tant, quan es trepitja la línia per un sensor, el robot, al girar, no pot deixar de trepitjar-la i funciona malament el seguidor de línia. Per solucionar això posarem els sensors a l'altra part del motor i el canviarem d'orientació, fent-lo de tracció al darrere.

dimecres, 20 de març del 2013

VU-METRE AMB POTENCIÒMETRE

Aquests dies hem estat programant amb l'Arduino. L'altre dia vam fer un "vu-metre" que és molt interessant. Quan rodem el potenciòmetre els leds van encenent-se o apagant-se, depén del sentit en que rodes el potenciòmetre. Açí vos deixe un video demostratiu:

Tecnología en tercera dimensión

El bolígrafo que crea dibujos en 3D

La empresa de juguetes y robots Wobble Works presentó hace unas semanas el llamado 3Doodler, un bolígrafo que permite hacer todo tipo de dibujos en tres dimensiones. Su modo de uso es facil; lo sostienes como si fuera un bolígrafo normal o un lápiz, y comienzas a dibujar.

Primero se dibuja o escribe sobre una hoja en 2D y luego se puede despegar la "tinta" de la hoja, a pesar de esto las figuras mantienen su forma y se pueden coger y poner como uno quiera. Aún así, también es posible dibujar sobre otras superficies o incluso en el aire.1 Por ejemplo, si has dibujado sobre un papel un cuadrado y quieres transformarlo en un cubo tridimensional sólo tienes que continuar los trazos hacia arriba en el aire.



La "tinta" resulta ser el resistente plástico ABS y PLA, material utilizado ya en impresoras 3D como la Makerbot. Es una especie de gel plástico de colores, que se va desprendiendo caliente mientras escribes o trazas y se endurece al contacto con el aire, obteniendo así un dibujo sólido.




No necesita ni ordenadores ni software, solo conectarlo a un enchufe para calentar el plastico.

Wobble Works ya ha anunciado que tienen algunos prototipos y que su intención en un principio era haberlos lanzado el pasado mes de diciembre. No obstante, el compromiso con Kickstarter para llevarlo a cabo es recaudar al menos 30.000 dólares antes del 25 de marzo. De momento, llevan más de 16.500 dolares.

Por si aún no os ha entrado en la cabeza los dibujos en 3D, aquí dejo el vídeo promocional:


divendres, 15 de març del 2013

Google Reader tanca el 1 de juliol de 2013

Google Reader la plataforma tant utilitzada per a llegir feeds, ha decidit tancar perque la cuota de usuaris es molt baixa i Google ha decidit que tancaran el 1 de Juliol de 2013 per a millorar l'experiencia del usuari.




Es una mala noticia perque Google Reader era un dels lectors RSS mes utilitzat. Les aplicacions que utilitzaven Google Reader comgReader o Press
Tambe deixaran de funcionar a no ser que les aplicacions s'actualitzen per a un altre lector de RSS, si tu tens algun blog o pagina web en Google Reader tens 3 mesos per a transpasarteu a un altre lector i Google diu que per a transportar esta la pagina Google Takeout que serveix per a tindre una copia i poder importarles a un altre lector. 

dimarts, 12 de març del 2013

OnLive Plataforma de videojocs en la Nube!

OnLive és una plataforma de venta de videojocs que proposa el joc en la "nube" de tal manera que pots jugar als jocs més moderns i amb bons gràfics en qualsevol dispositiu, ja siga una tablet amb android, un pc, un smartphone...instantàneament, simplement compres el joc i jugues sense baixar arxius que ocupen memòria. Ara bé es necessari internet permanent i de bona velocitat. La suscripció es gratuita i et deixen provar jocs sense pagar durant un sert temps abans de comprar-los. La veritat es que els jocs deurien anar "lagats" però la veritat es que no, van perfectament.


Una altra característica d'aquest programa es que com jues en la nube pots jugar en qualsevol dispositiu amb la teva partida guardada sense perdre els avanços i a més pots vore en directe (streaming) tots els usuaris que juguen i comentar i valorar el seu rendiment en el joc.
D'aquesta manera no es necessari un pc de jocs de 1000€ ni ninguna consola de 300€ per tal de jugar als jocs més nous. Jo ja ho he provat en el meu Samsung Galaxy S2 i el en el meu PC , I tu a que esperes?



Alguns jocs: Assassin's creed, Call of duty, Battlefield, Gran Theft Auto, Dead Island, Saints Row,Need for speed, Halo, FIFA, SKYRIM, NBA...





dijous, 7 de març del 2013

Protecció sense gastar-nos diners!

He estat mirant i provant tots els antivirus gratuits que existien per a poder fer un analisi de tots y fer una tabla dels millors i els pitjors dels programes analitzats.

1. Avast! Free Antivirus
• Es el més complet
• Molt fácil d'utilizar
• No te carpeta de cuarentena.
• Requereix registre

2. AVG AntiVirus Free 2013
• El disseny esta molt millorat
• Análisis en un clic
• Ajuda i soport básic

3. Avira Free Antivirus 2013
• Bona tasa de detecció de malware
• Análisis en profunditat
• Un poc lent quan analiza
• No es compatible amb Windows 8

4. Bitdefender Antivirus Free Edition
• La milloor tasa de detecció
• No consumeix casi recursos
• Es llimita sols als virus
• Programa massa básic

5. Panda Cloud Antivirus
• Poca consumició de RAM
• Aprofita bé la nube
• El disseny es podria millorar un poc.
• Li falten moltes opcions
6. PC Tools Antivirus Free
• Realment fácil d'utilitzar
• Es meneja prou rapid
• Poques posibilitats d'analisi
• Té la tasa de detecció molt baixa

7. Windows Defender
• Bona protecció en Web
• Ferramentes de seguritat incloses
• No es pot desinstalar
• Disseny anticuat.


Si els classificarem per notes aquestes són les notes que li posaria jo a cadascú d'ells:


1. Avast! Free Antivirus

Nota Final: 8,6

2. AVG AntiVirus Free 2013

Nota Final: 8,4

3. Avira Free Antivirus 2013

Nota Final: 7,7

4. Bitdefender Antivirus Free Edition

Nota Final: 7,6

5. Panda Cloud Antivirus

Nota Final: 7,4

6. PC Tools Antivirus Free

Nota Final: 7,1

7. Windows Defender


Nota Final: 7,1